Novi Sad
15.12.2023.
14:13 > 14:13
Radnici novosadskog Centra za socijalni rad održali su ispred ove ustanove štrajk upozorenja koji je trajao sat vremena.
  • Viveil

    16.12.2023 00:03
    Bilo bi lepo kada bi gradjani jedan dan usli u cipele radnika zaposlenog u Centru za socijalni rad!Istim tim cipelama odjurili do policije,jer je maloletnik pocinio krivicno delo,a roditelja,, ni za leka".Zbrinuli to isto dete dok grad spava i gradjani u svojim toplim krevetima.Potom,u tim istim cipelama gazeci po kisi spasavali bolesnog,nepokretnog coveka koji je ostao bez krova nad glavom.U medjuvremenu,cipelu mu je zgazilo lice koje ima psihicke smetnje pretivsi da ce ga ubiti i da ce on i njegova porodica nestati sa lica zemlje...Ali cipela je jaka,a korak snazan,koraca ka zeni koju je u zoru muz prebio pred decom.Cipela koraca ka Sigurnoj zenskoj kuci i zbrinjava decu i zenu.
    Cipela i dalje nema predah, gazi po fekalijama,zajedno sa glodarima koji su prisutni i iz njih spasava coveka koga je porodica ,bliza i dalja okolina napustila.
    Pre nego sto bilo koga osudite,uskocite u te cipele !

  • w

    15.12.2023 19:11
    @Vesna
    A čemu služi socijalni radnik, da u komplikovanim slučajevima sve prebaci na psihologa?
  • Veliki

    15.12.2023 17:15
    Radnici
    ali jako veliki radnici !
    Treba drzava da zaposli nove ljude, ali i vas da najuri...i 50% zena 50% muškaraca.
    Dosta cesto se odlucuje sudbina porodica i samo zene vode slucajeve...na ovom mestu mora o tome da se vidi racuna...posto cela drzava nam je pristrasna, a ne ovaj ljudski namestaj koji placamo.
  • Zemlja čudesa

    15.12.2023 17:15
    Hohštapleri
    I bog je prvo sebi stvorio bradu, pa tek onda popovima...
  • Novosadjanka

    15.12.2023 16:35
    Centar za socijalni rad ns
    Slazem se sa svima koji su napisali ovde komentare ali dodajem da su isuvise placeni na svom radnom mestu jer ne rade sta zakon i pravilnici propisuju.Briga njih i za socijalne slucajeve i za decu kod razvoda,gledaju sto vise stranku da ponize,u ragovoru nema zapisnika,arogancija uzas,rade projekte u radno vreme i za to dobijaju novac plus a pomazu i zaposljavaju samo svoje kolege i rodjake i onima koji nemaju naslednike a imaju imovinu.Sudovi cekaju njihove nalaze danima,otezu se sudjenja,jednom recju mnogo su placeni i previse ih je na narodnoj grbaci.UZAS,UZAS!!!!!
  • Vesna

    15.12.2023 16:22
    soc. radnik
    U centrima za socijalni rad sve je vise psihologa a sve manje socijalnih radnika. To vam sa sigurnoscu kaze bivsa socijalna radnica. Proverite slobodno. Psiholog nije obucen za posao socijalnog radnika, a socijalnih radnika je sve manje jer niko nece da se obrazuje za to zanimanje, pa zaposljavaju psihologe misleci da je to isto. Rezultat je vidljiv svakome ko zeli da vidi.
  • ex champam

    15.12.2023 15:58
    dupe vam zinulo za pare
    kome ste vi to kao ikad pomogli?
    nesto se ne secam
    mozda ste odmogli
    jedino ako ste nekom preko veze sredili nesto
    ali obican (da ne kazem naivan) gradjanin kod vas moze samo da poljubi vrata. potpuno isto kao i u svakoj drzavnoj administraciji. jer vi ste to i nista drugo. niste vi nikakvo humanitarno drustvo koje pomaze ljudima, vec obicne mastiljare koje ne rade nista po kancelarijama po ceo dan. jedini napor koji ulazete je da otezate ljudima ionako komplikovanu papirologiju
  • Dragan

    15.12.2023 15:44
    Ah
    Socijalni radnici ne postoje.Ima neka telefonistkinja koja iz tople kancelarije deli savete.Socijalnom radniku je radno mesto ulica i korisnici socijalne ppmoći.Jedan beskućnik u zavojima ležao pred ulazom u žel stanicu na 0°C jer je stanica zaključana.Sve otpustiti i move ljude postaviti.
  • Maja

    15.12.2023 15:44
    Srz problema je sto godinama isti ti zaposleni,ne samo u ovoj instituciji,cute dok im za pretpostavljene postavljaju nestrucne kadrove,neskolovane,bez iskustva u bilo cemu.Ovo je samo proizvod dugogodisnjeg diletantskog upravljanja institucijama
  • /

    15.12.2023 15:36
    /
    @Mila
    ti bas ne poznajes ni jedan slucaj u koji su bili umesani radnici socijalnog rada i njihovo nonsalantno ponasanje.
  • Mila

    15.12.2023 15:01
    @Biki
    Kad krenu u protest paori, pljuvacina na paore. Kad krenu prosvetari, pljuvacina na njih. I tako sa svima u ovom drustvu. Uvek je drugima lepse i lakse nego ovima sto pljuju. Ceo svet zabusava, ne radi nista i trazi hleba preko pogace, samo su dezurni pljuvaci u pravu. A niko nece da ode da radi zemlju, svi bi u grad. Niko nece da studira i bude prosvetar ili socijalni radnik pa da vidi kako se lepo zivi. Dodjite vi u bilo koji dom za stare da praznite guske i menjate pelene za 40.000 din. Bolje primati socijalu i ne raditi nista. Ovo sto se danas desava je totalni raspad sistema i totalna degradacija svega cestitog i zdravog. Ne radi se samo o platama, nekim ljudima je stalo i do dostojanstva. A dezurnu pljuvaci samo cekaju da se ogrebu za nesto, da im neko nesto da a ne da svojim radom i trudom nesto stvore. Ostatak dana mrze ceo svet. Zato smo tu gde jesmo i zato smo osudjeni na propast.
  • Džoni

    15.12.2023 14:27
    a kolonijalnog upravnika
    boli tuki
  • Biki

    15.12.2023 14:17
    Da pomognete vi sebi, to vam je najvaznije, kakvi drugima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna